Onsdag

Jag har världens finaste Nala! :D
Gick asbra på träningen idag.
Vi hoppade bana och tränade omhoppningssvängar.
Jag hade bestämmt mig redan från början att det skulle gå bra, och då gjorde det de. Självklart så finns det alltid saker att rätta till, men känslan när allt gå bra är så skön!
Kändes som att vi tog ett steg framåt igen :)


Måndag

scha scha bloggen.... ah fast nä

Jag är inte alls ett stort fan av måndagar... men man kan ju inte direkt hoppa över en dag i veckan ^^
Har inte updaterat något på flera dagar, har haft fullt upp med att hjälpa mamma och pappa med vårt nya kök. Snart klart! :D

Hästarna har iallafall gått bra, speciellt igår. Red Bello och tömkörde Nala.
Bello var väldigt pigg i början, men så fort vi hade värmt upp och började jobba lite så var han lugn och fin. Han är lite rolig när han försöker hitta anledningar att bli rädd. Man märker ganska väl vad han försöker göra. Så då får man busa av honom lite så brukar det gå över :)
Nala var ännu piggare än vanligt, vilket jag tycker borde vara en omöjlighet!
Men det är kul att tömköra henne när hon har den energin, för det går att göra så mycket av den då. Rider man och hon är så pigg så studsar hon mest bara.
Fick henne även att trampa lite :) Hon har ju inte direkt svårt att korta sig. Har dock inte vågat försöka när jag rider, vill inte göra något fel :P


Tisdag

Just nu sitter jag på skolan och väntar på att svenskan ska börja. Efter det är det lunch och matte, sen är det slut för dagen.

Jag hoppas att det inte är så mycket att göra hemma ikväll, vill ha en långkväll i stallet och bara pyssla på utan att behöva tänka på vad klockan är. Det är så skönt.
Och vad jag vet så behöver jag inte plugga något ikväll heller så då har man ännu mer tid på sig att mysa med hästarna :)

Ikväll vet jag inte alls vad jag ska göra med Bello och Nala. Någon som har förslag?
Det är synd att det är sååå himla kallt ute, man blir inte lika peppad att rida då... Jag hatar verkligtn att frysa, usch!


Nala och Bello, fast Nala står i fel box :P

Lördag

Uscha vad trött jag är idag! Kanske inte är så konsigt med tanke på vad man gjorde hela dagen igår...

Idag tänkte jag ialla fall tömköra båda hästarna. Det var ett bra tag sedan jag gjorde det med någon av dom, känns det som :P
Tömkörning tycker jag är ett utav dom bästa sätten att träna hästen på, det har ju helt annan effekt än longering och man har så mycket bättre koll på hästen när man tömkör.

Jag gick faktiskt en tömkörningskurs för något år sedan. Kommer inte riktigt ihåg vad han heter han som höll i kursen :S (någon som vet?)
Den var på färsta en hel helg och man var tre och tre i ridhuset.
Hade Nala på kursen och det var riktigt häftigt att se när han tömkörde henne och fick henne att trampa. Det kan man inte tro om henne :P (tror inte att han trodde det heller xD)


Hade ingen bild när jag tömkör så det fick bli en bild från färsta istället :)

Onsdag

Dagen började med att vårt nya kök kom. Så här hemma har det vart full rulle hela dagen, och fint blir det :)

Det skulle ha vart träning på näset idag, men så vart det inte.
Allt var emot oss idag när vi skulle åka. Det började med att jag inte fick in Nala, hon skulle promt stå kvar i hagen. Så jag fick ta in alla dom andra hästarna för att få in henne. Mamma åkte upp för att hämta transporten och grejade med det i nästan 20 minuter, när hon väl fick på transporten så startade inte bilden. Batteriet hade dött, så vi fick ringa efter starthjälp.
Efter mycket om och men så var vi allafall på väg.
När vi väl kommer fram så visar det sig att träningen är inställ för att Maggan ramlat av sin häst, slagit huvudet och blivit trampad :S Hopps det gick bra med henne!
Jag red iallafall i rudhuset en stund och det gick bättre än vad jag trodde. Hon hoppade bra och jag fösökte höra maggans röst i öronen :P "Sänk handen och driv!"

Bello fick vila idag, han har gått många dagar nu så han fick stå och filura vid höbalen. Jag tror han tycker att det är en mycket bättre idé än att behöva bära runt mig ;)

Nu ska jag sova, godnatt!

Stolt tjej!

Idag vilar Nala eftersom vi tränar på onsdag. Brukar egentligen lägga vilan på söndagar, men kunde inte säga nej till Emilie igår :D

Anledningen till att jag är stolt är för att Bello går så bra nu!
Han var lite stretig och tittig i början, men jag travade igång honom lite och skrittade sedan en stund på långa tyglar, vilket han tycker är väldigt mysigt :)
Efter en stund så började jag ta i honom igen och då sökte han sig ner i den där jättemysiga formen som han har ibland. Han bara slappnar av, och det är sånna stunder som man känner att det är värt att ta dom där fighterna som vi har ibland.
Galoppen är alltid lika rolig, men idag blev det ingen bock i fattningen iallafall, och han orkade hålla galoppen längre än vanligt också!


Världens mysigaste sommarbild på Kredo! Nej, man saknar inte alls sommaren när man ser den bilden

Mysig dag

Jag och Emilie tog en mysig skrittur idag med Akilles och Nala. Skrittade i nästan två timmar, vilket nala kan behöva.
Hon är ju nämligen inte så bra på det där med att skritta. Hon vill hellre använda sig av dom gångarter som går fort, det tar kanske för långt tid för henne att komma hem till maten om man skrittar.
Men dom stunder som hon inte tacktade och spände sig så var det riktigt mysigt :)

Red Bello på ridbanan och tränade lite galoppfattningar. Dom börjar bli fina, men det skulle vara ett plus om han inte bockade in i varannan fattning :P Men det tar sig iallafall!

gamal bild, men han är fortfarande lika söt :)
Bello för längesedan, men han är fortfarande lika söt

/Elin

-

Jag tänkte försöka mig på att blogga. Vet inte riktigt om det är min grej :P
Vi får väl se hur det går :)

Hade tänkt att det skulle vara en hästblogg där jag kan uppdatera lite om träningar. Om ni har tur så kanske jag slänger in någon bild också!

Jag har ett sto f.-01 som heter Nala. Jag har haft henne i snart 4 år. Hon är en korsning mellan arab och svenskt halvblod.
e: Epson 766
u: Dicja ox

Vi tränar en gång i veckan på näset för Maggan och hoppas att vi är redo för tävlingssesongen när den börjar!

Jag rider även en D-ponny som heter Bellotrix f.-05

Bilder och kanske lite mer beskrivning om hästarna kommer senare :)

RSS 2.0