Söndag 26/6

Sitter just nu och äter gul vattenmelon till frukost. "det smakar som vanlig vattenmelon fast gul"- Pierre

Tänkte snart gå upp till stallet och pyssla på lite, har ju hela dagen på mig.
Tänkte nog rida ut idag men är rädd för att det ska vara så mycket mygg i skogen. Jag är så J**la less på mygg!!! Har myggbett på hela kroppen sedan midsommar och det har vart minst två mygg på rummet inatt som surrat mig i örat. Irriterande.

Igår "tränade" jag Alice och Denny, dom var hur duktig som hellst!
Körde lite markarbete med trav och galoppbommar, några sockerbitshinder och ett med hinderstöd. Tog även fram två "grindar" som det är granris i eftersom Alice tror att Denny ska stanna så fort det är något att titta på. Men han stannade inte en enda gång. Hon har dessutom börjat göra såna otroligt fina galoppfattningar, jag kan inte fatta att ungen bara är 7 år.

Nu ska jag äta upp min melon, byta om och sedan knata till stallet! hejsvejs

Btw, glömde ta med mig datorn till jimy, därför bilderna inte har lagts upp än, men dom kommer! :)

Tävling Onsdag 22/6

Åååååh! Nala är så jävla bra! <3
Vi nollade i 90. Det var en klass då man fick dela på förstapriset om man nollade i omhoppningen. Så vi fick rida vårt första ärevarv :)
Var upp och kollade på resultaten senare och såg då att vi hade snabbast tid i omhoppningen, så hade det vart "på riktigt" så hade vi vunnit.

Debuterade även 1 meter och det gick över förväntan, Nala gjorde helt rätt helatiden. Det var mig det var fel på som vanligt.
Red inte hela vägen fram till hindret så vi fick inget riktigt flyt. Men hon hoppar ju ändå.
Hade jag ridit så dåligt på träning så hade hon aldrig hoppat, men eftersom det är tävling och hon känner mina nerver så taggar hon till och blir otroligt hindersäker. Vi hade ett riv i omhoppningen. Hjärtat mitt <3

Idag är sista dagen innan semester, skönt! Fick även lön igår så tänkte införskaffa ett par nya skydd. Den bästa förtjänar det bästa ;)
Funderar på Eskadrons nya air easy. Vad tycker ni? :)



Lägger upp bilder från tävlingen ikväll :)




Onsdag 22/6

Sitter här och är nervös, REDAN! :P
Ska snart åka hem och börja göra klart allt. Förhoppningsvis så tar jimmy lite bilder som jag kan lägga upp :)

Tisdag 21/6

Hoppade Nala igår för att få en bra känsla till tävlingen imorgon. Hoppade tills det kändes bra utan att mäta då vi höjde.
Mamma mätte då vi var klar och oxern stog då på 110, men jag trodde absolut inte att den var så hög.
Börjar iallafall bli nervös inför imorgon, men det sägs att det ska vara bra att vara det. Man skärper sig lite då.

Idag blir jag nog tvingad att rida ut, det är ponny så kan inte vara på banan. Men det är ju helt okej det med :)

Nu ska jag vänta på att Frida slutar, sedan så blir det lunch med henne. tjingeling


Måndag 20/6

Hejhej!
Sitter just nu på jobbet och tar en liten rast. Har spenderat hela dagen i renrummet, förutom lunchen då... Det blir ganska varm då man ska ha hela den där pjamasen på sig helatiden. (Overall, hårnät, luva, plasthanskar, skor, överdragsskor+ kläder)

Skrittade ut på Nala igår och det gick jättebra. Gick ner till volten först men kännde bara att det vart lite tjatigt att vara där flera dagar i rad. Jag tror på att rida ut så mycket man bara kan, stärka ben och bygga muskler tror jag inte att man kan göra på samma sätt som man kan i skogen, det blir helt annan träning när man är utanför planen. Dessutom så brukar hästarna tycka att det är mycket roligare att vara i skogen.
Måste dock erkänna att jag är ganska dålig på att rida ut. Kan vara för att jag typ aldrig har någon att rida med. Det är lite tråkigt att vara i skogen själv. Men det kan vara otroligt skönt ibland också, bara ha tid för sig själv med hästen och tänka på allt och ingenting.

Idag ska jag hoppa hade jag tänkt. Peppa lite inför tävlingen på onsdag.
Hoppas för allt i världen att det är fint väder då vi ska tävla. Det är så tråkigt när det regnar och är kallt.

Jaja, nu ska jag fortsätta jobba. Kanske uppdaterar om hoppningen sen om jag orkar :)



Söndag 19/6

Just nu sitter jag hemma hos Jimmy och gör ingenting.. Har Tilla så då kan man inte göra så mycket, lillskrotan.

Vet inte riktigt vad jag ska göra med Nala idag.. Rida ut? Markarbete? Tömköra? Vet inte varför jag alltid har så svårt att planera. Tänker alltid att jag ska lägga upp ett schema, men när jag gjort ett så lyckas aldrig följa det. Jag brukar göra som jag känner förn dagen, menmen.. det funkar ju det också.

Alice ville iallafall lära sig att tömköra Denny, så vi kanske får börja med det lite smått idag. Det beror ju på hur Alice vill göra, sånt kan ändra sig när man är 7 år ;)




Lördag 18/6

Nyss kommit hem till Jimmy från stallet. Ridit dressyr på Nala idag och ja.... vad ska man säga? Hon är bara underbar hjärtat mitt <3
Förut så kunde hon vara väldigt spänd och osammarbetsvillig. Men nu är det precis tvärt om. Avslappnad och positiv.
Galloperade ganska mycket bara för att både hon och jag trivs bäst i den gångarten, men hon var lika fin i skritten och traven också.
Hade även med mig Alice som red barbacka på Denny. Det gick jättebra det också! Superbra balansträning för henne :)

"Vad fin du sitter Elin. Jag bara guppar av helatiden!"- Alice
Hon är bra söt hon, lillmorrisen :) Men man hoppas ju att man lärt sig något de senaste 13 åren!

Hörs imorgon!


Go' näsa

Lördag 18/6

God förmiddag? Eller god morgon kanske det är för vissa :)
Jag har vart vaken sedan 8 någonting. Var till stallet en sväng med Anna-Karin för att gipsa om Bellos hov. Det blev inte så bra sist vi gjorde det. Anna-Karin hade köpt något annat gips från apoteket, men det var mycket mindre på varje rulle än vad det var på dom som man köper hos veterinären. Blev mycket bättre idag :)
Tror jag ska skänka min "jolly boll" (heter det så?) till Bello så han har något att leka med. Han ska ju trotts allt stå inne i minst fyra veckor till. stackarn.
Jag hade den till Nala när hon var skadad, men efter det så verkar den inte speciellt intressant längre.

Hade tänkt rida direkt på morgonen men det började regna när vi var klar med Bello så jag åkte hem till Jimmy och åt frukost med honom istället. Hoppas på att vädret ska bli bättre så ska jag nog rida ut en sväng idag.
Längtar iallafall till onsdag då det är kvällstävlingar på matfors! Jag blir så tävlingssugen när det går så bra på träningarna :)



På matfors för något år sedan, busbild tagen av Maria :)

Fredag 17/6

Hejhej!
Idag fick nala stå. Tömkörde igår och som vanligt så var hon underbar. Mamma fick även prova lite och jag tror att hon tyckte det var ganska kul. Det såg iallafall ut så. Nala har ju fattat det där med tömkörning nu tror jag, hon är mer uppmärksam på rösten och kroppspråk än vad hon var förut.
Men vill man börja tömköra så tycker jag man definitivt ska gå en kurs! Det är nog något av det bästa jag gjort. Tror inte man kan lära sig en sån sak själv.

Red Randolf Mix Bärgarn Kenny Starfighter Wikström idag. Red runt ute på gården och travade upp för en grusväg som finns där. Fick för mig att han tyckte det var lite kul. Så fort jag kom åt honom med skänkeln så ökade han väldigt mycket och några gånger la han även av några bockar. Det var ett tag sedan jag kände att han hade så mycket egen motor. Roligt!

Men nu är det dags att sova, upp tidigt och lägga om gips på Bello och släppa ut Nala.
Nattinatti



<3

Magganträning 15/6

Hon är ju underbar min häst, annat kan man nog inte säga.
Tror att vi tog ett steg framåt igen igår.

När jag värmde upp så kändes hon springig och ofokuserad. Hon ville mest bara gallopera, men det är väl Nala i ett nötskal.
Så fort vi började med första övningen så blev det bättre. Vi skulle ha samma antal gallopsprång mellan tre hinder och det gjorde hon helt okej. Hon hade lite bråttom till en början men lugnade sig när jag började rida riktigt.
Det slutade iallafall med att vi hade sista hindret på 120. Herregud vilken kännsla!



Tyvärr så fick Jimmy inga bra bilder på det höga hindret eftersom han satt lite tokigt till. Han fick bara bilder på min rumpa typ, och det är inte så mycket att se :P



"Fan vad skön du är i kroppen idag elin! Eller man kanske inte får säga så när man är tränare"- Maggan
Ett gott skratt förlänger livet ;)




Onsdag 15/6

Haha, det är kul att jag börjar typ varje inlägg med "jag är sämst på att uppdatera" eller något liknande xD Men jag vet att jag är det. Sitter och tänker varje dag att jag ska blogga men det blir aldrig av.

Just nu sitter jag på jobbet och väntar på mamma. Måste åka till veterinären med Tilla och kolla upp såret efter operationen. Hon har nämligen fått bröstcancer och opererades i fredags. Nu har såret börjat blivit lite rött och blött så det är lika bra att kolla upp det. Lillhjärtat <3

Ikväll är det träning och jag hoppas att vädret är på min sida. Är så less på att det aldrig kan vara något mittimellan! Antingen så är det så varmt så man måste vänta till sent på kvällen innan man ens orkar rida, eller så är det världens oväder med regn och blåst. Kan det aldrig vara bra eller?!?
Även om det regnar så längtar jag. Det är allitd lika kul att träna. Synd att det är sista gången innan sommarlovet.. Hoppas det blir som förra sommaren då vi hade träning varannan vecka iallafall. Vill inte att det ska vara uppehåll i flera veckor för då kan det bli lite tokigt tror jag. Jag behöver någon som kan skrika och säga åt mig vad jag ska göra ibland.

Nästa tävling är om exakt en vecka idag... Kvällstävlingarna i Matfors.
Änsålänge är jag vara anmäld till en 90. Men känns det bra så tänker jag debutera en meter också. Hoppas faktiskt på att det blir så. Det skulle vara kul att känna hur det känns att tävla en meter :)

Nu måste jag åka!

Njurunda 5/6

Som vanligt helt kass på att uppdatera, men lite bilder fick vi från tävlingen iallafall.

Det hände mig något som aldrig hänt förut. Jag glömde banan!! Pinsamt.... Men hästen var ju underbar som vanligt <3 hjärtat mitt







Älskar den här bilden ovanför. Hon ser så jäkla busig och glad ut!



Och som final lägger jag ut den mest lyckade bilden för dagen!


RSS 2.0