Tisdag 27/9

Det gick bra i söndags! Felfri i 90, hon gjorde en bra runda. Det var dock ganska tungt underlag i ridhuset så man fick kämpa en del för att holla tempot uppe.
I metern gick det inte lika bra, men det gick inte dåligt heller. Vi hade två stopp för att jag slutade rida, men hon hoppade så otroligt bra så dom där stoppen brydde jag mig inte om.
Alltså en bra dag med min underbara häst <3

Idag blir det en skrittur med Emilie och Trollnin, mysigt :)


Torsdag 22/9

Bello fick komma ut och bli tömkörd för första gången på flera månader. Det gick över förväntan!
Han skrittade på och sänkte huvudet, höll inte på att springa iväg eller busa- vilket jag trodde att han skulle göra.
Han strulade till det för sig själv några gånger, men det handlar väl om att det ibland är roligare att titta på andra saker än att jobba :)

Trollnin fick sig en promenad eftersom han var så lerig under magen så det gick inte att borsta bort.
Promenerade i en halvtimme kanske. Då jag kom tillbaka så hade leran torkat så jag kunde borsta bort den :)

Nala var helt underbar på träningen igår!
Vi hoppade en massa titt-hinder, så jag var lite nervös först då jag kom in i ridhuset. Tror Nala kände det så hon vart lite stressad.. Men då vi började hoppa så vart det nästan tvärt om- Jag fick väcka henne och försöka få henne att tagga till.
Hoppade linjer och en kombination som vi gjorde till en liten bana.
Jag önskar att jag kunde förklara känslan i språnget på sista hindret, för det var verkligen perfekt!


Sammanfattat hur onsdagen såg ut alltså.

Idag ska jag höra med Emilie om hon vill skritta ut med mig.. Annars blir det nog tömkörning.

På söndag är det tävling! Tagga!

Onsdag 21/9

Idag har jag friluftsdag.. Då man går på gymnasiet så är det väldigt bra att man får vara i stallet om man vill på såna dagar. Känner inte att jag skulle tycka att det var sådär skitkul att fiska en hel dag....
Känns dock inte som att gympalärarna accepterat det som en sport än.. Tror fortfarande att det är så att dom som håller på med fotboll osv blir favoriserade. Men det är ju förstods bara vad jag tror.

Ikväll är det träning så jag kommer inte kunna rida Nala på dagen. Istället ska jag tömköra eller rida Trollnin, men jag har lite för korta ben för Emilies sadel så jag tror det blir tömkörning.
Ska dessutom hjälpa Anna-Karin att tomköra Bello! Han ska äntligen börja sättas igång efter skadan! (Han fick en 3" spik i hoven, rakt in i strålen och det blev en infektion som spred sig = gipsning + boxvila x-antal veckor)
Han kommer säkert vara lite galen, därför vi behöver vara två stycken. Riktigt roligt att han får komma igång igen, han är ju så underbar den hästen!



Bello och Nala förra vintern

Tisdag 20/9

sitter på skolan och väntar på att Emilie ska hämta mig. Sedan bär det av mot stallet
Idag blir det nog lite markarbete eftersom det är träning imorgon.

Igår var det täckestvätts-dag! Riktigt ruskväder, så hästarna fick komma in tidigare. Passade på att tvätta alla äckliga täcken som kommer behövas nu när det blir regn och rusk period. Nala hade nämligen lerat ner allihopa! Stå på huvudet i lera är nog det bästa hon vet tror jag... Vi delar inte samma intresse. 



Väldigt suddig bild, men här hade hon nyss rullat sig på lerigaste stället i heeela hagen! 
 

Fredag 16/9

Idag blev första ridturen efter Nalas "vila". Det blev en mysig skrittur med Emilie och Trollnin (http://trollnin.blogg.se).
Imorgon ska jag rida med Alice och Danny. Det blir nog en sväng på banan, mest joggning skulle jag tro :)



Allt brukar lösa sig till slut.

Onsdag 14/9

Måste bara berätta att Nala var jättefin i ryggen idag! Nu kan jag pusta ut :)


Onsdag 14/9

Hej.
Sitter på skolan nu och försöker övertyga mig själv att stanna kvar, men det går inte så bra..
Igår hade jag så ont i halsen så jag kunde inte äta och knappt svälja vatten och sånt. Idag har jag fortfarande väldigt ont i halsen, men vi får se hur jag gör.

Nala är inte heller helt frisk och kry. Hon släpptes tyvärr ut utan täcke i söndags och fick stå utan tills på kvällen. Dum som jag är tog jag för givet att hon fick på sig täcke på morgonen.
Hon har iallafall ont i ryggen och jag har inte kunnat ridit än denna vecka, så det blir ingen träning ikväll oavsett om hon skulle vara bra i ryggen eller inte. Hoppas hon är det, lillhjärtat mitt <3
Har iallafall masserat henne med arninka och haft back on track täcket på henne sedan i söndags, och det har verkligen hjälpt.

Fredag 9/9

Sitter just nu på Anna-Karins altan och kollar på det konstiga vädret. Det öser ner och solen skiner? Knepigt.
Idag tror jag att jag ska ta tag i den väldiga röran som är i mitt skåp (eller sektion eller vad man nu vill kalla det) i stallet. Måste sortera sånt som ska tas hem och vad som ska vara kvar inför kommande höst och vinter. Måste dessutom sortera ut sånt som måste tvättas. Inte det roligaste, men sånt man måste göra ibland :)

Då regnet upphört så tänkte jag ta en skrittur på nala och kanske jogga lite beroende på vart man kan rida och så.. Känns inte sådär jättekul att rida i skogen då man vet att älgjakten är i full gång. Kanske får belamra hästen med reflexer!



Snart tävling igen.. Eller snart, den 25:e. Första tävlingen innomhus, hoppas det går bra.. Det känns ju lite annorlunda att hoppa inne och ute. Ser fram emot det iallafall :)

Tisdag 6/8

Väldigt förkyld och trött idag, ville inte alls kliva upp imorse.
Vädret gör inte saken bättre, men jag hoppas på att det klarnar upp tills skolan slutar.

Snyggingen <3

Måndag 5/8

Jaaaaaa.... Som vanligt sämst på att uppdatera, men har väl haft lite dåligt med tid och vart lite omotiverad.

Nala fick stå både lördag och söndag eftersom det var hästens dag på lördagen och jag var så sjukt trött efter lördagkvällen, så det kändes som att jag inte skulle få något vettigt gjort ändå.

Hästens dag var iallafall sjukt lyckad! Alla ekipage var jätteduktiga, och alla funktionärer var underbara!
Nala fick dessutom en väldigt snygg grimma från fortis et liber! Mycket nöjd, och det tror jag hon vart också :)

Idag blir det lite dressyr på plan, ska ta med mig Alice och Danny också

Torsdag 1/9

Ååååh, jag är leeeesss!
Jimmy ville titta på min telefon igår och slog på wi-fi, då kom det upp ett meddelande om systemuppdatering.. Han tröck ok. Då stängs telefonen av, den gör uppdateringen och när den ska starta igen så funkar det inte.. Sitter halva natten och försöker hitta en lösning på internet. Slutar med att jag får göra en total återställning. Har alltså typ inga numer kvar.. Vissa numer importeras ju från facebook, men det stämmer ju inte alltid heller. Jävla bajs htc...
Nä, världen gick inte under, men det är ändå jävligt irriterande att saker inte bara kan funka då man varken har ork eller lust att jävlas med det.

Nä, nu ska jag vara lite positiv. Har hål i typ 2 timmar och 35 minuter sen så då kan man slappa lite... känns dock lite surt att sluta sent och ha ett sånt hål mitt på dagen...
Positiv var det ja!
Nala var jättefin på träningen igår, hon har dock lite svårt för att länga sig.. Men det har väl alltid vart hennes största problem. Korta kan hon däremot jättebra!
Blir alltså träna på att länga och sedan korta, hon vill gärna ramla isär då man länger henne, och det blir ofta ett väldigt högt tempo. Jag vill ha långa steg och kontrollerad takt. Men vad vore det för kul om man inte hade något att träna på? ;)



RSS 2.0