blaaa

Följ min blogg med bloglovin

Fredag 22/4

Just nu sitter jag och väntar på att Michaela och Jimmy ska kliva upp :P jäkla sömntutor.
Har kokat ägg, kaffe och te. duktigt :P

Idag blir det nog en skrittur eller tömkörning. Har inte rikigt bestämt mig. Det får bli som det blir idag helt enkelt :P

Beställde ryttarlicens häromdagen. Jag ska tävla för näset iår. Så, nu vet alla de.
Om ni vill veta varför så är det för att jag inte känner att det finns någon annledning att tävla för matfors. Det enda jag gör där är att använda planen några gånger i veckan. Sen så tycker jag att det satsas för lite på hoppningen där. Bara ponnydressyr som gäller, och det är ju inte direkt vad jag håller på med ;)
Det är inte att jag gör "uppror" eller något, jag trivs bara på näset och tycker att det är roligt att umgås med dom som är där.


Onsdag 20/4

Äntligen klar med allt som skulle göras idag. Klockan är ju bara 00.45 ^^

Nala gick asbra på träningen idag! Hoppade en bana på 1 meter och det känndes inte alls högt, snarare tvärt om. hade nog kunnat hoppa högre också, men vill inte att jag ska bli osäker och göra så hon också blir de. Vill hellre att träningen ska sluta på topp :)
Imorgon är sista dagen innan påsklovet och så skönt som det ska bli med lov har det nog aldrig vart tror jag.
Nu ska jag sova. Godnatt

Tisddag 19/4

Vart tog det fina vädret vägen?

En lektion kvar, sen så är det hemgång. Ska nog åka till stallet på en gång så att jag har hela kvällen på mig att plugga. Måste skriva ett tal tills på torsdag. Kommer inte lyckas känns det som.

Vad ska man göra med pållen idag då? Uteritt, tömkörning, markarbete? Inte den blekaste.
Men imorgon är det träning, vi ska hoppa bana med typ bara titthinder. Kan bli väldigt kul !


Söndag 17/4

Vilken underbar dag!
Kom nyss hem från stallet. Sitter nu och försöker svalka mig lite, det är så himla varmt!
Har ridit lite markarbete på planen idag. Nala gick jättebra, och det är så kul att rida henne nu! Hon är så positiv och framåt. I och för sig har hon kanske alltid vart framåt, men inte alltid lika positiv.
Använde mig av en övning med hinder som ser ut som en stjärna. Man hoppar ett hinder, lägger en volt hoppar nästa och så vidare. Har man en häst som Nala så kan man göra väldigt små volter efter en stund så kan man träna lite omhoppningssvängar också. Jättebra övning tycker jag :)

På onsdag är det hoppträning igen och då ska vi hoppa bana. Tänkte känna efter då hur det känns och kanske anmäla mig till någon tävling. Känner mig peppad att tävla iår!


Fredag 15/4

HejHej
Idag är en riktig skitdag.
Skulle egentligen in på skolan och göra muntligt nationellt prov i engelska. Men jag är jättesjuk och har ingen röst. typiskt -.-

Nala går jättebra iallafall. I onsdags var det träning och vi hoppade en massa studs och sånt. Hon gick väldigt fint :) <3

Nu ska jag dricka the med honung och hoppas på att jag får tillbaka min röst...

Måndag 11/4

Idag fyller Jimmy år, grattis på dig älskling <3

Det har vart en ganska stressig helg.
I lördags så kliev jag upp vid 7.. Halv 8 så var Jag, Anna-Karin och Alice på väg till Umeå för att titta på en ponnt åt Alice. Det gick verkligen jättrebra och nu har vi en till liten häst i stallet :)
Han heter Munsboro Denny Boy och är 13 år. En väldigt bra ponny för alice, alltså en läromästare, precis vad hon behöver :)
Inte nog med att vi fick med oss en hel häst hem utan vi fick med oss en liten JackRussel valp! Han heter Milko och är nog det sötaste som tassat runt på denna jord!

Igår, alltså söndag så red jag och alice vid 11 ungefär och efter det så åkte vi på näset och tittade på när Bello blev riden av en dressyrtränare. Han gick verkligen jättebra :)
Efter det så var det lunch på dannes och sedan till sköle för att hämta transporten. Vi skulle nämligen hjälpa Jossan när hon skulle vara med på "pay and jump" på kungsnäs. Hennes hästar kan vara lite tokiga när dom står tillsammans i transporten så vi fick skjutsa maja :D Hon gjorde två jättefina rundor! Tummen upp :D

Idag så ska jag rida direkt när jag kommer hem eftersom det blir middag och sånt för jimmy ikväll! <3




Fredag 8/4

Just nu sitter jag hemma och gör ingenting. Vill att det ska sluta blåsa så man kommer sig för att ta en promenad till stallet.
Idag tror jag att jag ska rida i min dressyrsadel så jag kanske kan bestämma mig om jag ska sälja den eller inte :P Har velat fram och tillbaka, men kan inte bestämma mig. Den är ju så fin!
Jag rider nämligen aldrig dressyr nu för tiden. Inte i den mån att jag behöver en dressyrsadel iallafall. Tycker nästan att det är bekvämare med min hoppsadel i alla lägen. Men vem vet, jag kanske får något tokryck någon dag och vill försöka tävla dressyr igen :)


Onsdag 6/4

Kom nyss hem efter en heldag i stallet med Anna-Karin. Vi har bytt övertråd och kopplat på el till tre hagar så att våra hästar kanske slutar gå in till varandra. Man kan hoppas på att dom får sig en kyss nu så dom håller sig borta från den. Eller så kan dom ju göra som Neo och använda den som tandtråd :)

Snart ska jag iallafall tillbaka till stallet och göra klar Nala, sen är det träning! Pepp! :D



Min kusin matilda som red på Blixten i sommras :)

Tisdag 5/4

Sitter just nu på skolan och försöker komma på något att skriva ett tal om. Men det går inte så bra.
Det börjar iallafall lösa sig med skolan nu vilket är otroligt skönt! Det gäller bara att fortsätta som jag gör nu :)

Imorgon är det träning! Pepp :D
Ikväll ska Nala få ompyssling tills hon glänser som en julgranskula och så ska vi ut i skogen tror jag.
Det är väl inte så bra underlag på planen men ioch för sig så är det väl inte så roligt i skogen heller, slaskigt och lerigt. Inte alls kul.



Dressyr tävling på Timrå för nåt år sedan.
OBS! Kavajen och stövlarna är till salu! :)

Måndag

Sitter just nu och försöker vakna till. Ska snart åka på skolan.

Idag tänkte jag försöka skippa att rida på planen eftersom att det är så otroligt dåligt underlag. Det skulle vara bra om det kunde bli harvat där så kanske det smälter snabbare då solen ligger på. Men man börjar se lite grus på vissa fläckar iallafall.

Längtar tills på onsdag. Sitter här och är så sjukt träningssugen!
Det är också en nackdel med det dåliga underlaget hemma, man kan inte träna sin häst på samma sätt som man kan när man åker till ridhus. Jag vill kunna hoppa själv också, utan att ha någon som säger hur jag ska göra. Jag tror att man behöver det också för att kunna lösa sina problem. Man kan ju inte lägga över allt på sin tränare liksom :P
Jag har märkt det när jag hoppat själv någon gång så rider man inte lika bra som när man tränar för någon. Hur kommer det sig egentligen? Slarvar man bara för att man inte har någon som står och skriker på en?


Fredag

Har precis bytt om och ska åka till stallet.
Inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra med hästarna idag, men jag tror jag ska tömköra Bello iallafall. Nala kanske får sig en skrittur ut i skogen :)


RSS 2.0