onsdag 31/8

Hejhej, snabbloggning!

Gick bra på träningen! Tränade på att korta och länga, ganska svårt att få in x-antal galoppsprång mellan bommar då man gasat som en tok någon minut tidigare.. Jättebra träning dock, man får fram hästens brister och inser vad man behöver träna på, men det tar vi en annan gång!

Det är inget fel på min sadel, behöver bara smörja på ett tjockt lager fett på undersidan och sedan hålla efter någon gång i veckan så lädret blir lite smidigare.

Tisdag 30/8

sitter just nu på skolan och väntar på att sista lektionen ska börja. Har vart en ganska lugn dag med en del nya ämnen.
UF kursen har även börjat idag och det verkar kunna bli riktigt roligt! Gäller bara att komma på någon bra idé som går att genomföra

Idag hoppas jag att jag får tillbaka min sadel, för usch vad less jag är på dressyrsadeln nu :P Den är väldigt skön och så, inte alls något fel på den, men jag känner mig mycket mer fri i en hoppsadel och det känns som att jag rider bättre, men vad vet jag? Jag kanske rider bättre i dressyren :P Ahja, Nala trivs i den iallafall :)
I vilket fall så blir det nog lite markarbete idag med lite kavaletti och så, kanske drar med mig Alice också om det inte blir för sent.

Imorgon är det träning, håll alla tummar och tår för att jag får tillbaka sadeln så jag kan vara med :)




Måndag 29/8

Jaha, då har jag inte uppdaterat på en vecka igen då.. typiskt mig

Allt är iallafall bra med Nala.. Skrittat ut i två dagar för att jag känt mig väldigt omotiverad och trött efter skolstarten.

För övrigt så är min sadel på lagning, förmodligen en nit som släppt så jag kommer nog få tillbaka den imorgon.. Vill inte rida mer i dressyrsadeln! Det måste vara djävulens påfund det! Onödigt raka ben och djupt säte, usch! Haha, men det är ju såklart en smaksak!

Hoppas mitt internet hemma slutar vara så laggigt så jag kan blogga mer! Hejhopp



Dressyrträning för Maria Molander för något år sedan. Mitt i lättridning, men hästen är fin iallfall <3

Måndag 22/8

Jag är så stolt över Nala! Hon gjorde riktigt bra ifrån sig igår på tävlingarna!

Började dagen med en 90cm hoppning. Hon var inte sådär taggad och på som hon brukar vara, men det kändes ändå bra.
Hoppade fram några språng och fick sedan komma in på banan.
De första sprången kändes otroligt bra, kom perfekt varje gång. Emot fjärde hindret så blev det missförstånd och hon petade ner den. Efter det så försvann den där bra kännslan. Men det slutade på 4 fel.
Det visade sig iallafall när jag gått upp till stallet att hon var kissnödig, tänk dig själv att knipa ihop benen och hoppa samtidigt, det är inte lätt att vara häst alla gånger!

När jag sedan skulle rida fram för metern så kändes det mycket bättre. Hon var taggad och hade väldigt bra bjudning mot hinder.
Red inte fram så länge, hoppade något språng på oxern, och gick sedan ner till banan.
När jag kom in på planen så hade jag bara i huvudet att jag skulle gå nolla och inget mer, men när jag fick startsignal och började hoppa så kändes det så bra så jag lät det bara flyta på, och när jag kom till omhoppningen så vågade jag till och med gasa lite. Dubbelnolla och en sjätte placering tycker jag känns otroligt bra då vi bara startat en meter en gång tidigare.









Schockemöhle

Glömde säga det!
Har velat haft ett grått Schockemöhle schabrak länge nu.. Passar så bra till min kavaj och så. Jag vill alltså ha det och tävla i.
Anna-Karin ringde till mig igår då hon var på grafströms så jag passade på att fråga vad det kostade. Hade tyvärr inte råd med det.
När jag kommer till stallet på kvällen så gick jag och skulle prata med Anna-Karin en sväng, och då har hon köpt det åt mig!
En väldigt försenad födelsedagspresent :P
Puss på dig, världens bästa Anna-Karin <3


Fredag 19/8

Äntligen fredag!
Kollade nyss startlistorna för helgen och jag startar först i båda klasserna om det inte är någon fler som efteranmäler sig. Skönt på ett sätt, jobbigt på ett annat.

Igår var det tömkörning på schemat, gick jättebra. Det är kul att se hur hon jobbar då det inte sitter en ryttare på hennes rygg.
Hade även med mig Alice och Denny. Hon hade fått en tömkörningsgjord igår så hon ville prova tömköra. Det gick rätt bra, lite mycket att hålla reda på från början kanske.
Hon fick även prova tömköra Nala i trav eftersom Denny inte är van vid det, och hon verkade tycka att det var jättekul.

Idag blir det en dags vila. Vet inte riktigt varför, men det känns bra att ha en dags vila innan träning och tävling. Just Nala kanske inte behöver det, men det är någonting som gör att det känns bra för mig.
Jag tänker väl kanske på överbelastning, eller så oroar jag mig för mycket bara.


Torsdag 18/8

Väldigt, väldigt trött idag. Och det blir inte bättre av att åka till jobbet där det är knäpptyst. Undra hur många gånger jag somnat på det här stället?

Nala var jättefin på träningen igår! Körde lite markarbete med öppnor och slutor från början och sedan blev det studs och en kombination.
Studsen var tre krysshinder som höjdes eftersom, det sista låg tillslut på sista hålet på hinderstöden. Det var riktigt roligt faktiskt eftersom det vart ganska svårt om man kom för långt ut på kanten.
Nästa övning var en slags kombination hinder-bom på backen- hinder -bom på backen- hinder... Ja, ni kanske fattar vad jag menar. Sista hindrat var ganska högt dom två sista sprången, men det känns helt okej med högre höjder när det är en sån övning där man inte kan komma fel.
Nala gjorde iallafall allt jättebra och nu längtar jag till helgen, fast jag är fortfarande lite nervös. Fattar inte att det fortfarande är så pirrigt.

Idag blir det tömkörning på planen då jag kommer hem. Hoppas att det slutat regna tills dess :)


Onsdag 17/8

Idag är en bra dag! :D SOLEN SKINER!

Igår vart det lite dressyr på ridplanen. Hon gick bra men ville helst springa rakt fram jättefort... som vanligt ungefär.
Hör och häpna, så fick jag även upp min bror Emil på hästryggen igår! Men jag tror han tyckte det var ganska mysigt :)

Har glömt att berätta att jag köpt nya stövlar. Jacson's Pioneer, väldigt stilrena, och framför allt sköna!
Haft dem i en vecka idag och jag har nog aldrig vart nöjdare med ett par stövlar. Jag har väl inte direkt haft många par, men inga utav dem har vart så här mjuka och sköna efter en vecka!
Tummen upp!






Tisdag 16/8

Varför är det så dåigt väder?
Att bli blöt och kall då man rider är så irriterande, man kan inte koncentrera sig på det man ska göra när det rinner kallvatten ner för ryggen. Alla grejor blir blöt och måste smörjas, hästen måste stå med täcke (iallafall Nala som är kännslig i ryggen) och oftast blir det lera eller blöt sant på alla skydd, ben och under hela magen på hästen. Usch!
Vart tog det där ridhuset vägen?
Det är såna här dagar man vill ta sitt pick och pack och flytta till typ näset... Eller varför inte utomlands?

Igår fick Nala stå. Kallt och blött även igår.
Tog in henne en stund och pysslade lite, borstade och hade mysstund. Det är så skönt när man är ensam i stallet, det alldeles tyst och man bara kan stå och luta sig mot hästen och blunda en stund.
All stress blir som bortblåst.

Idag blir det lite dressyr. Förhoppningsvis så är det träning imorgon så vi får tagga lite inför helgen :)


Måndag 15/8

Hallååå!
Sitter på jobbet och väntar på att få något att göra.. As bra jobb!

Tävlade i helgen och det gick jättebra :) Nala var superfin!
Tidsmässigt var det en fjärde placering men det vart en delad förstaplats.
Jag förstår inte varför det är så många typ "clear round" tävlingar nu? Det är tråkigt att behöva dela sin placering med någon tycker jag. Speciellt om man har bäst tid och minst fel, då vill man ju få en första placering också. Inte dela den med 5 stycken andra felfria. Tråkigt...

I helgen är det tävlingar på matfors också, ska vara med i 90 och 1 metern. Ska bli riktigt roligt! :) Längtar faktiskt nu när det känns som att allt går så bra helatiden!

Idag ska jag på hööks och köpa ett par nya vita ridbyxor, det behövs. Mina andra är trasiga och oskodda, två minus med andra ord!
Skulle dessutom behöva ett nytt vitt schabrak. Det jag har är jättekonstigt, ingen form alls på det och när man rider så "halkar" det ner och trycker på manken, inte bra, inte bra...

Riktigt tråkigt väder är det idag iallafall, hoppas att det slutat regna tills ikväll så man slipper frysa och bli ännu mer förkyld..


Söndag 7/8

ÅÅÅÅH! Vad dålig jag är på att blogga nu för tiden. Peppa mig?

Allt är bra med Nala i alla fall! Hon går i sin hage varje dag och äter gräs och blir tjock. Det spelar ingen roll hur mycket jag rider på sommaren så blir hon alltid lite rund. Det är ganska störigt, men sommar ska väl vara sommar det med.

Det enda jag sitter och oroar mig för hela tiden nu är vad felet är på min sadel. Något måste det vara.
Den har börjat knaka när jag skrittar. Vad kan det vara?
Det känns inte som att bommen blivt sne eftersom den är gjord i glasfiber. Möjligtvis en nit som har släppt.
I vilket fall så måste jag väl kolla upp det. Nala verkar inte berörd av det alls, och hon är ganska kännslig i ryggen så det verkar inte vara någon fara... än -.-
Någon som kanske vet vad det kan vara?


På lördag är det tävling i ånge iallafall, det ser vi fram emot :)

Rip Courage <3

RSS 2.0